Tijd voor veranderingen!

Het is tijd voor een aantal veranderingen in mijn leven. Te lang heb ik mijzelf op de laatste plek gezet. Eerst altijd de kinderen want die moeten er wel verzorgd bijlopen, blij zijn en genoeg aandacht krijgen. Tuurlijk zijn ze knetter belangrijk maar ga je nu even vertellen waarom ik mijzelf vaker op die eerste plek ga zetten. Want ik loop als laatste nog in de pyjama wat je eigenlijk geen pyjama meer kan noemen. Mijn haar zit 99% vast in een knot op mijn hoofd en is ook nog niet eens altijd netjes gekamd. Als iedereen klaar is en ik naar boven ga om mij aan te kleden dan kies ik bijna altijd weer voor die makkelijke wijde kleding omdat ik nog steeds niet content genoeg ben met mijn lijf na twee zwangerschappen. Ik kan je wel zeggen dat ik wel heel erg trots ben op mijn lijf hoor. Maar ook omdat het gewoon makkelijk is met de borstvoeding en ik toch gewoon bij huis ben. Hier gaat dus als eerste verandering in komen. Niet dat ik elke dag op mijn hoge hakken en een kokerrok door huis ga lopen. Nee, dat nou ook weer niet. Het gaat hier om aandacht geven aan mijzelf. Hierdoor word ik zelfverzekerder en zit ik ook fijner in mijn vel. Sinds ik geen baan meer heb en we tegelijkertijd te maken kregen met Corona heb ik totaal geen structuur meer in mijn leven. Eerst vond ik het nog wel fijn, even niks moeten en fijn de dag doorbrengen met de kinderen. Maar hoe langer ik nu thuis ben begin ik mij toch meer te ergeren aan ‘’het alles maar op zijn beloop laten’’.

Sinds ik de BMR therapie volg kom ik hoe langer hoe meer weer in mijn eigen kracht te staan. Ik zal over de BMR later nog een blog schrijven. Wat ik wil duidelijk maken is dat ik nu weet dat ik een grote berg vrijheid nodig heb maar ik ook structuur mis in mijn leven. Kleine klusjes schuif ik voor mij uit want ik ben master in uitstellen. Maar mij er vervolgens wel mateloos aan irriteren dat die lijst met klusjes steeds langer wordt. Dat reageer ik dan ook wel eens af op Tha Husband, ‘’jij doet ook nooit iets hier in huis’’ Heel erg gemeen dan van mij want hij doet echt wel meer dan genoeg. Je afreageren op een ander is toch altijd makkelijker. Nou voor mij op dat moment wel ff maar achteraf denk ik dan echt ppff was dat nu wel weer nodig? Dus ook hier ga ik verandering in aanbrengen. Elke zondagavond gaan we even in beraad wat we de komende week allemaal moeten doen. Wanneer moet Jordan naar kantoor en wanneer en hoe laat heeft hij zittingen gepland. Ik schrijf op met wie ik heb afgesproken, wat ik wil doen mbt mijn website en social media, huishoudelijke taken en alle kleine andere klusjes die mij maar blijven achtervolgen. Waar ik ook erge behoefte aan heb is vaker iets alleen doen, naar de pedicure, schoonheidsspecialiste of iets met een vriendin doen. Ik ben er namelijk deze week al mee begonnen om alles op te schrijven voor mijzelf. Het geeft warempel rust in de chaotische hersenpan van mij.

Er zijn nog een paar veranderingen die ik de komende maanden op de planning staan. Ten eerste ben ik aan het laatste stukje BMR begonnen en wil hier mijn tijd voor nemen. Om dit heel bewust te gaan afronden zodat de basis staat als een huis en ik hier altijd op terug kan vallen. Daarnaast is er een kans voorbij gekomen een loopbaantraject te volgen. Ik ga met een te gekke coach een stappenplan maken zodat alles voor mijzelf helder en overzichtelijker gaat worden. Een stukje zelf onderzoek kan nooit kwaad. Daarbij is dat het begin van mijn eigen carrière.  Een fantastisch begin punt van de opleiding life coach om vervolgens te starten met mijn eigen onderneming. Dit betekend dus tijd nemen voor mijzelf en investeren in de toekomst. Ik wil hiermee ook mijn kinderen laten zien dat je altijd je dromen mag najagen. Maar ook dat wanneer ik voor mijzelf kies ik meer in mijn eigen kracht sta en zei hier dus een blijere moeder voor terug krijgen. Die tijd en ruimte maakt voor haar kinderen. Dat wanneer ze uit school komen ik niet hoef te werken maar dat ik dan alle tijd heb om naar hun verhalen te luisteren, ze naar de sport brengen en dat er altijd vriendjes en vriendinnetjes kunnen komen spelen.

Ook binnen het gezin wil ik weer wat meer focus aanbrengen op ons eten. Wij eten al best heel erg gezond en waar kan biologisch. Maar het sluipt er soms dan toch weer in dat we veelal dezelfde maaltijden bereiden. Ook qua ontbijt en lunch ga ik weet wat meer variatie aanbrengen. Want ik vind het heerlijk om in de keuken nieuwe recepten uit te proberen en hier een eigen draai aan te geven. Daarnaast vinden de kindjes het ook vaak heel erg leuk om te helpen. Samen leuke en leerzame dingen doen.

Als laatste, dan hou ik op hoor, wil ik meer  gaan doen waardoor ik weer meer vrijheid ga ervaren. Ik merk dat ik nog te vaak in mijn eigen veilige zone blijf. Maar deze zone word beheerst door controle en vasthouden aan patronen waarvan ik denk op de momenten zelf dat ze mij rust geven. Maar niks daarvan is waar ze werken namelijk op den duur verstikkend. Ik herken dit heel erg uit de tijd  van mijn eetstoornis en weet nu ook waar dit nu weer vandaan komt. Gelukkig is het lang niet zo erg als toen en ik weet dus ook hoe ik mijn eigen vrijheid weer terug kan krijgen. Door juist vaker uit die zone te stappen en te ervaren wat er op dat moment allemaal gebeurd.

Liefs van mij……

P.s. uit eten met Tha Husband is wat we zeker vaker gaan plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *