Slapen in de Bergse Bossen

Wij zijn begin juni 4 dagen naar driebergen geweest en hebben geslapen in een te leuk en mooi ingerichte bungalow van Hotel Bergse Bossen wat onderdeel in van FineHotels. In de week voordat we zouden gaan waren de weersvoorspellingen niet al te best en ik zag de bui al hangen. Op vrijdag 4 juni hebben we alle spullen ingepakt en vertrokken we na het slaapje van Sam richting Driebergen. Hoe dichterbij we kwamen hoe meer zin ik er in kreeg. Ik moet toegeven dat ik met dit soort uitstapjes altijd best een beetje zenuwachtig ben. De provinciale weg naar het hotel werd mooier en mooier. We kwamen langs huizen om jaloers op te worden en het laatste stuk was magisch zo door de Bergse bossen te rijden. Het Hotel ligt direct aan de weg en je loopt dus zo de natuur in.

Het onthaal was zeer vriendelijk en onze bungalow was klaar om ons te ontvangen. De kinderen waren direct enthousiast want er lagen cadeautjes en lekkers voor ze klaar. En voor ons een fijne fles bubbels waar de kruk direct vanaf ging. Net dat weekend waren er weer versoepelingen en konden we weer op het terras eten en ‘s ochtends in het restaurant ontbijten.

De volgende ochtend hebben we heerlijke uitgebreid ontbeten en zijn we vervolgens op pad gegaan om de omgeving te gaan verkennen. Het leek ons leuk om fietsen te gaan huren maar helaas was er nergens een fietsverhuur waarbij je ook kinderzitjes kon krijgen. We zijn toen doorgereden naar een hele mooie tuin waar allemaal medicinale planten en bloemen stonden.  Daarna weer richting de bungalow om te eten en een middagslaapje te doen. In de middag zijn we naar de Pyramide van Austerlitz gegaan en hebben we deze kunnen beklimmen. Wat een mooie uitzicht en weer een stukje geschiedenis wijzer. De kinderen kregen zelfs nog een klimdiploma. Wat wel leuk is om hierbij te vertellen is, is dat hier ook een klein pretparkje en een grote speeltuin bij is waar je op de terugweg nog met de kinderen naartoe kan gaan. Daarna zijn we nog even naar Driebergen geweest, op het terras gezeten en lekkere dingen gehaald voor s’avonds.

De volgende morgen zijn we het bos ingelopen. Wat een prachtige natuur en zo intens veel paden die je kan bewandelen. De vorige avond was Jordan al even op verkenning gegaan en kwam toen een ree tegen. We hoopten natuurlijk er nu ook eentje tegen gekomen. We hebben heel goed gezocht maar helaas we hebben er niet een gezien. Wel hebben de kinderen heerlijke met water kunnen spelen, kikkers gezocht en geschommeld op een schommel die aan een boom hing.  S’middags zijn we naar het speelbos de boswerf geweest. Dit is nog geen 15 minuten rijden vanaf het hotel en echt waanzinnig leuk. Het is een aanrader dat je de kids niet al te mooie kleren aan trekt want ze kunnen er heerlijk spelen met zwart zand, water en heel veel potten en pannen. Er is hier ook veel te leren over allerlei kleine dieren, je kan je eigen thee plukken en lekkere ijsjes eten. Eenmaal weer in het hotel hebben we lekker even gedoucht en zijn we gaan eten op het terras. Heerlijk in het zonnetje, goed eten en de kinderen hebben zich goed vermaakt. Die konden overigens goed in slaap komen na een toffe dag als deze.

Helaas zijn vier dagen zo weer voorbij en was het zo maandag. Rustig opgestaan en de spullen ingepakt. Nog fijn ontbijten in het restaurant een laatste check in de bungalow en toen weer naar huis.

Dank fine hotels voor deze onvergetelijke vier dagen we komen graag nog een keer terug.

Mocht je nou ook eens hier willen overnachten neem dan HIER eens een kijkje op de website. Ze hebben naast dit hotel ook drie Boutique hotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *